Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 4
- Zdrowe nawyki żywieniowe są bardzo istotną częścią ludzkiego życia. Nabywamy je już od najmłodszych lat. Pomocnym wsparciem w nauce poprawnych nawyków żywieniowych jest przeznaczona dla nauczycieli monografia z założeniami programu edukacji żywieniowej dla uczniów szkół podstawowych. W opracowaniu znajdują się zarówno zagadnienia stricte żywieniowe (a więc związane m.in. z fizjologią żywienia, zasadami...
Data dostępności:
- Wybór tekstów będących ripostą na kumulację szumu medialnego na temat żywności i żywienia – nie tylko faktów i mitów, ale też kontrowersyjnych poglądów lub wręcz pseudofaktów. Opracowanie jest zbiorem spostrzeżeń i wyników badań ekspertów z różnych ośrodków naukowych z całej Polski. Źródłem tytułowych prawd są badania naukowe prowadzone w obszarze nauki o żywności i żywieniu człowieka w podejściu holistycznym,...
Data dostępności:
- Zgodnie z definicją zawartą w Kodeksie zdrowia zwierząt lądowych OIE z 2019 roku, termin ‘bioasekuracja’ odnosi się do zestawu środków zarządzania i środków fizycznych, których stosowanie ma na celu zmniejszenie ryzyka wprowadzenia, rozwoju i rozprzestrzeniania się chorób, infekcji lub inwazji u zwierząt, w hodowli zwierzęcej i w jej obrębie. Na poziomie fermy unikanie wprowadzania patogenów pozwala...
Data dostępności:
- Przewodnik do oceny jakości oraz rozpoznawania według cech morfologicznych materiału siewnego najważniejszych odmian i gatunków warzyw uprawianych bądź dostępnych w obrocie towarowym w Polsce. Gwarantuje pełną informację dla osób specjalizujących się w zakresie nasiennictwa i nasionoznawstwa, studentów ogrodnictwa, uczniów szkół średnich o profilu ogrodniczym, a także wszystkich zawodowo lub amatorsko...
Data dostępności:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie